Werkwijze

Je wilt graag een mooi portret laten maken. Wat een leuk idee! Of het nu gaat om een portret van jezelf, van jou, je kindje of van je familie. Ook kunt u bij mij terecht voor een bijzondere fotoreportage zoals een loveshoot; een liefdevol portret van jou en je partner of voor een zwangerschapsshoot. Hieronder kun je lezen hoe ik te werk ga.

Jouw wensen als uitgangspunt

Voordat we een definitieve afspraak maken voor een fotoshoot, bespreken we samen wat voor foto’s je graag wilt hebben en wat je overige wensen zijn. Zoals de locatie, het aantal personen, gewenste sfeer of thema voor de foto. Ook hoor ik graag van je waar je de foto voor wilt gebruiken. Dan kan ik je advies geven over de juiste kleding en de setting (achtergrond) voor de foto. Mocht je zelf leuke ideeën hebben? Hartstikke leuk! Deel ze met me en dan werken we ze uit tijdens de shoot.

Locatie

Een fotoshoot kan gehouden worden waar je maar wilt. Of het nu thuis is in je eigen omgeving of een mooie buitenlocatie. Ik heb ook leuke ideeën voor geschikte binnenlocaties. Als je me vertelt wat voor idee je hebt voor de foto’s dan kan ik met je meedenken welke locatie er goed bij zou passen. Sommige locaties hebben prachtig daglicht. Mocht het vrij donker zijn, dan geeft dat ook niets. De flitsers zorgen voor voldoende licht op elke locatie. Tijdens een fotosessie streef ik ernaar om jouw ware karakter en emoties vastleggen. Om deze reden fotografeer ik het liefst op locatie. Op een locatie die je zelf gekozen hebt voel je je meer ontspannen en ben je je minder bewust van de fotograaf en de camera. En als je je op je gemak voelt, kun je meer jezelf zijn. Dat zul je terugzien in de foto’s. Kijk maar eens hier 

Zakelijke foto man headshot

Tijdsduur

Hoe lang duurt een fotoshoot? Dat hangt af van het soort fotoshoot. Een portretsessie voor social media duurt ongeveer een half uur. Gaat het om een lifestyle portret of een familieportret, dan heb ik wat meer tijd nodig. Een fotosessie neemt dan al gauw 1 uur tot anderhalf uur in beslag. In overleg met jou bepaal ik het uiteindelijke beeld en de juiste uitstraling. Mijn ervaring leert dat de beste foto’s gemaakt worden als we de tijd nemen totdat het gewenste resultaat bereikt wordt. Tijdens de fotosessie zal ik regelmatig de foto’s die we genomen hebben aan je laten zien. Met behulp van jouw feedback maken we de foto die je graag wilt hebben. Als jij tevreden bent met wat je ziet op de camera, dan is de fotosessie geslaagd!

Fotobewerking

De foto’s worden geschoten in RAW. Dit is een bestandsformaat waarin alle data bewaard blijven die worden geregistreerd tijdens een fotosessie. In de meeste gevallen is het nodig de beelden nog enigszins digitaal te bewerken. Heb je een pukkeltje of is er iets anders wat je liever anders wil zien op de foto? Maak je geen zorgen. Ik kan kleine aanpassingen aanbrengen zodat er niets meer van te zien in (retouche). Als je liever foto’s in zwart wit of sepia wilt ontvangen voor een retro effect dan is dat ook mogelijk.

Selectie

Tijdens de fotosessie worden er diverse foto’s gemaakt. Alleen de foto’s die aan mijn kwaliteitseisen voldoen, worden zal ik bewerken en uploaden in het foto overzicht. Na de fotosessie zal ik je een mail sturen met de link naar dit foto overzicht zodat je rustig een keuze kan maken welke beelden je wilt ontvangen (tot maximaal 1 maand na plaatsing). Zodra ik de fotonummers van je keuze heb ontvangen, stuur ik ze in jpg hoge resolutie via Wetransfer. Mocht je het leuk vinden om een mooie uitvergroting te laten maken, dan kan dat uiteraard. Bijvoorbeeld op canvas of in een album als uniek cadeau voor familie of vrienden.

Zwangerschapsreportage

Een fotoreportage tijdens je zwangerschap is een bijzondere ervaring en een mooie herinnering voor later. De mooiste foto’s van je buik kunnen na 32 à 38 weken zwangerschap gemaakt worden. Samen met jou bespreken we de locatie voor de foto’s. Heb je al wat spulletjes gekocht voor je kindje? Neem ze mee naar de fotosessie. Zo kunnen we de leukste ideeën bedenken voor de foto’s. Ook na de geboorte is het een mooie gelegenheid voor een foto, nu de baby nog zo klein is en iedere dag groeit.

Kinderfotografie

Thuis in hun eigen omgeving of op een leuke (buiten)locatie zijn kinderen meer op hun gemak. De ongedwongen sfeer zorgt gegarandeerd voor spontane, herkenbare en unieke portretfoto’s van uw kinderen. In overleg met jullie bespreken we wat het beste tijdstip is om de foto’s te nemen. Het kan ook leuk zijn om je kind ergens mee te laten spelen tijdens de fotosessie.

 

♥ ♥

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken voor een fotosessie? Neem dan gerust contact met me op. Ik ben te bereiken op: 06-53422921.

♥ ♥