Werkwijze

 

Zakelijke portretten, uw wensen als uitgangspunt

Voordat de fotosessie plaatsvindt hoor ik graag wat u in gedachten de foto’s. Gaan de foto’s gebruikt worden voor de website of voor een publicatie? Dan is het voor mij belangrijk om te weten wat voor achtergrond daar het beste bij past. Veel zakelijke opdrachtgevers gebruiken formele profielfoto’s van hun medewerkers voor hun website, foto’s met een neutrale achtergrond waarbij de medewerker vanaf de schouder wordt afgebeeld.  Maar het is ook mogelijk om de portretten van uw medewerkers een wat meer casual uitstraling te geven zodat de foto’s goed bij een informele bedrijfscultuur passen. Samen met u bepalen we het licht, de setting en de uitstraling van de foto’s.  Hoe snel heeft u de foto’s nodig, in welk formaat wilt u de foto’s ontvangen, in welke resolutie en wilt u de beelden in kleur of zwart-wit? Dat hoor ik graag van u. Voor mij is het heel belangrijk om van tevoren al te weten wat u van mij verwacht, zodat u er zeker van kan zijn dat het eindresultaat volledig naar wens is. In overleg maken we een planning voor de fotosessie afhankelijk van het aantal medewerkers dat op de foto gaat. Mocht u advies willen over de juiste kleding in combinatie met de setting (achtergrond) voor de foto? Hier kan ik u ook mee helpen.

Locatie

Een zakelijke portretsessie vindt bij voorkeur bij u op kantoor plaats. In overleg met u wordt gekeken welke locatie het beste past bij de uitstraling van de foto. Ook bekijken we wat voor soort licht uw voorkeur heeft voor de foto’s. Daglicht geeft een mooie zacht verloop in een portret, flitslicht zorgt doorgaans voor hogere contrasten in een foto. U bepaalt wat uw voorkeur heeft. De keuze van de ruimte waar de foto’s gemaakt gaan worden zijn hierop van invloed. Een portret met bestaand licht maken kan uitstekend in een grote vergaderruimte zijn met veel daglicht, of bijvoorbeeld een kantoorruimte met een egale lichte achtergrond. Mocht de ruimte die u in gedachten heeft voor de foto’s wat donker zijn, dan is het aan te raden om te kiezen voor (indirect) flitslicht. De flitsers zorgen voor voldoende licht op elke locatie. Tijdens een fotosessie streef ik ernaar om uw medewerkers zo representatief en echt mogelijk vast te leggen. Daarom fotografeer ik op locatie. Dat kan ik het beste bereiken door uw medewerkers bij u op kantoor te fotograferen.

Tijdsduur

De duur van de fotosessie hangt af van het aantal foto’s dat u wilt ontvangen per medewerker. Even een kort praatje maken met degene die op de foto gaat doet vaak wonderen als het gaat om het nemen van een goede portretfoto. Daar neem ik dan ook even een moment de tijd voor. Om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen laat ik enkele foto’s aan de medewerker laten zien die ik genomen heb. Hierbij luister ik goed naar de wensen van degene die gefotografeerd wordt. Doorgaans is een kwartier per medewerker voldoende om een aantal goede portretfoto’s te maken. Hoe prettiger en ontspannener de sfeer, hoe sneller een goed resultaat bereikt wordt.

Fotobewerking

De foto’s worden geschoten in RAW. Dit is een bestandsformaat waarin alle data bewaard blijven die worden geregistreerd tijdens een fotosessie. In de meeste gevallen is het nodig de beelden nog enigszins digitaal te bewerken. Heb je een pukkeltje of is er iets anders wat je liever anders wil zien op de foto? Maak je geen zorgen. Ik kan kleine aanpassingen aanbrengen zodat er niets meer van te zien in (retouche). Als je liever foto’s in zwart wit of sepia wilt ontvangen voor een retro effect dan is dat ook mogelijk.

Selectie

Tijdens een zakelijke portretsessie worden er diverse foto’s per medewerker gemaakt. Alleen de foto’s die aan mijn kwaliteitseisen voldoen, worden zal ik bewerken en uploaden in het foto overzicht. Na de fotosessie zal ik u de link sturen zodat u samen met uw medewerkers een keuze kunt maken  (tot maximaal 1 maand na plaatsing). Zodra ik de fotonummers van uw keuze heb ontvangen, stuur ik u de beelden in jpg in het gewenste formaat en resolutie via Wetransfer.  

Fotografie van uw bedrijfsevent of seminar

Bij de fotografie van uw bedrijfsevent is het voor mij goed om te weten wat u graag in beeld gebracht wilt hebben. Wat zijn de belangrijkste fotomomenten? Welke sprekers verdienen extra aandacht? Het kan een goed idee zijn om het draaiboek van het event dat plaatsvindt met me te delen zodat ik samen met u kan bepalen wat in elk geval in de fotoreportage moet terugkomen. Gaat het om de sfeer,  de reactie in de zaal of die ene speciale gastspreker? Laat het me weten! Hoe snel heeft u de foto’s nodig? En waar wilt u ze voor gebruiken? Ook hoor ik graag u hoeveel foto’s u wilt ontvangen. In overleg met u leg ik uw seminar of bedrijfsevent vast op de manier zoals u die graag ziet. Uw wensen staan centraal.

 

Heeft u nog vragen of wilt u afspraak maken? Neemt u dan contact met me op via: 06-53422921.