Over mij

Bruidsfotograaf en portretfotograaf met een glimlach

Waarom ben ik begonnen als fotograaf? Allereerst omdat ik het zo ontzettend leuk vind om te fotograferen. Ten tweede omdat ik het fijn vind om mensen gelukkig te maken met mijn werk. Al vanaf het moment dat ik ben begonnen als zelfstandig fotograaf geniet ik nog elke keer als ik op pad mag met mijn camera’s. Omdat ik spontaan ben en plezier heb ik mijn werk, kan ik ontspannen werken. Daarbij streef ik naar een zo artistiek mogelijk resultaat. Uiteraard staat kwaliteit daarbij hoog in het vaandel.

Voordat ik begon als zelfstandig fotograaf heb ik de vakopleiding aan de Fotoacademie afgerond. Inmiddels heb ik al heel wat jaartjes ervaring als zelfstandig fotograaf. Het enthousiasme dat ik tijdens mijn werk als fotograaf uitstraal werkt aanstekelijk. Speciale en onverwachte fotomomenten maken het steeds weer bijzonder. Of het nu om een bruiloft, een company event of een familieportret gaat.

Werkgebied en vakgebied

Van mensen die ik fotografeer hoor ik vaak dat ze zich bij mij op hun gemak voelen. Door de jaren heen heb ik gemerkt dat het hierdoor gemakkelijker is om mooie spontane foto’s te maken. Het plezier dat ik in mijn werk heb, straalt vaak uit naar degene die ik fotografeer.  Mijn fotografie varieert van portretten, bruidsfotografie, maar ook bedrijfsfotografie. Ik fotografeer in heel de Randstad en ver daarbuiten.

Zakelijke profielfoto vrouwelijke.fotograaf Den Haag
Foto: Jan Koning

Goede voorbereiding

Mooie foto’s beginnen met een prettige samenwerking tussen opdrachtgever en fotograaf. En met een goede voorbereiding. Daarom vind ik het als professioneel fotograaf belangrijk te weten wat er van me verwacht wordt. Persoonlijk contact is onmisbaar om ervoor te zorgen dat je de foto’s krijgt die je zo graag wilt hebben. Om een goed resultaat te kunnen garanderen werk ik met de allerbeste fotoapparatuur en lichtsterke objectieven. Hierbij werk ik met tenminste twee verschillende camera’s en back-up materiaal.  Bij een informeel gesprek met een kopje koffie bespreken we de mogelijkheden zodat deze geen onverwachte verrassingen opleveren. Hierdoor kan ik me concentreren op datgene wat het belangrijkst is: jullie onvergetelijk in beeld brengen.

Professionele fotograaf met afgeronde vakopleiding

Fotoacademie Rotterdam – Opleiding tot fotograaf ( diploma behaald in juni 2011 ).

Gevoel en sfeer zijn essentieel in mijn werk. Ik kies mijn modellen en locaties met zorg uit om tot een passend geheel te komen. Ik hecht veel waarde aan een goed contact met zowel de opdrachtgever als met het model. Hoe beter deze is, hoe beter het eindresultaat.

Quote van Bas Adriaans, Fotograaf:

“Irene heeft altijd een mysterieuze kant in haar fotografie. Zij zal de toeschouwer altijd iets te raden laten, waardoor je geboeid blijft en je blijft afvragen wat de werkelijkheid is. Zij heeft de gave om met haar beelden een blik te gunnen tijdens een gestolen moment…… Dat is knap gedaan!”

Nominatie Photo Academy Award

De portretserie voor mijn eindexpositie is door Theo Audenaerd van Volkskrant Magazine genomineerd voor de Photo Academy Award 2011.  Zie:  http://www.photoacademyaward.com/2011/irene-van-kessel/

De fotoserie was te zien in exposities in het Fotomuseum in Den Haag en het FOAM in Amsterdam. Daarna is de expositie nog voortgezet in Antwerpen, Eindhoven, Groningen en Las Palmas Rotterdam.

Exposities

Van mei 2009 tot en met heden zijn er diverse werken van mij geëxposeerd in onder andere Fotomuseum Den Haag, M Restaurant, Fotogalerie Rotterdam, Pakhuis 33 in het Westelijk Handelsterrein Rotterdam, Beurs van Berlage Amsterdam en Stadsschouwburg Rotterdam