Social Media

 

Goede profielfoto, een foto met power

Ga je solliciteren of je eigen onderneming starten? Dan heb je je vast al afgevraagd hoe je jezelf zo goed mogelijk kan presenteren bij je nieuwe werkgever of potentiële opdrachtgevers. De eerste indruk telt! Daarom is een goede profielfoto voor social media is belangrijker dan je denkt. Sterker nog, jouw foto is het eerste waar mensen naar kijken als ze  jouw profiel op bijvoorbeeld op LinkedIn, aanklikken. Of als ze jouw  sollicitatie in handen krijgen.  Daarom is het belangrijk om  een overtuigend, zakelijk portret van jezelf te laten maken. Een foto met power! Weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Geen zorgen…. Want ik kan je hierbij helpen! Met mijn ervaring als portretfotograaf in Den Haag kan ik je de beste tips geven. Meer weten? Lees dan verder.

Zakelijke profielfoto portretfotograaf den haag

Wat is een goede professionele profielfoto?

Een goede professionele profielfoto heeft de juiste, natuurlijke uitstraling. Zakelijk, maar niet te serieus en tegelijk ook niet te gereserveerd. Het kan vaak helpen om je in te beelden wat je wilt uitstralen op de foto. Bijvoorbeeld toegankelijkheid, vriendelijkheid of juist daadkracht.  En professionaliteit door het kiezen van de juiste kleding en achtergrond.

Waar moet ik op letten bij de juiste profielfoto?

Een goede fotograaf legt het accent op jouw beste karaktereigenschappen en de juiste uitstraling. De foto moet direct aanspreken, en een prettig gevoel geven. Een foto die van te dichtbij genomen is, kan voor de toeschouwer te  indringend zijn. Vaak is het aan te raden om een foto te kiezen met wat meer achtergrond. Daarmee voorkom je dit effect. Ook is het belangrijk dat je ontspannen en op je gemak op de foto staat. Een zelfverzekerde houding is goed, zolang het niet arrogant wordt. Verder zorg ik met mijn werkwijze dat je je tijdens de shoot op je best voelt. De mooiste beelden komen dan vanzelf

spontane profiel foto headshot profielfoto fotograaf den haag

Werkwijze portretsessie social media

Als ervaren portretfotograaf kan ik je helpen om professioneel op de foto te komen zonder teveel te poseren. Voorafgaand aan de fotosessie zal ik je vragen of wat voorbeelden te verzamelen van beelden die het beste passen bij wat je wilt uitstralen op de foto.  Denk hierbij aan houding, blik, achtergrond, maar ook kleding. Werk je in de zakelijke dienstverlening? Dan kan een omgeving met veel diepte, glas en een mooie lichtinval een goede keus zijn. Voor mij als fotograaf is het erg belangrijk om te weten wat voor beelden je na afloop van de fotoshoot graag wilt hebben. Door de voorbeelden die je verzameld hebt  vooraf te  bespreken en door tijdens de shoot steeds het resultaat op het scherm te laten zien krijg je altijd de foto’s die je in gedachten had. Succes gegarandeerd!

Boek nu!

spontane ongedwongen profielfoto natuur buiten zakelijke foto fotograaf Den Haag

Jouw wensen staan centraal

Heb je zelf al ideeën over hoe je wilt dat jouw foto eruit komt te zien? Super! Laat het me weten, want dan kan ik met je meedenken om tot het beste eindresultaat te komen. Het is mogelijk om de fotoshoot buiten te doen, of bij je thuis als je dat prettig vindt. Ik denk graag met je mee. En helemaal mooi: je kunt al een shoot bij me boeken vanaf € 75. Kijk hier voor mijn betaalbare tarieven.

Voorbeelden portret social media

Ben je benieuwd hoe jouw profielfoto eruit komt te zien? Bekijk dan deze voorbeelden.

Of kijk hier.

♥ ♥

QUOTE

“Bedankt voor de leuke fotoshoot en voor de foto’s. Ik heb de mooiste al op mijn website geplaatst. Ik ga ook gebruiken voor social media. Ze zijn zooo mooi ! Hartelijk dank voor je tips tijdens de fotosessie en voor de snelle levering. Ik zal je zeker aanraden.”

Joukje van Tuinen

♥ ♥