Werkwijze

Werkwijze – het fotograferen

Iedereen die ooit een fotosessie heeft gedaan heeft zich dit weleens afgevraagd. “Als ik er maar goed op sta.” Of: “Als het maar niet zo’n geposeerde foto wordt.” Heel terecht dat jullie je daar zorgen over maken. Maar ik kan jullie hierbij helpen! Want met de juiste aanpak krijgen jullie de prachtigste foto’s. Door een paar simpele tips en mijn ontspannen manier van werken zullen jullie je snel op je gemak voelen. Mijn werkwijze kenmerkt zich door momenten spontaan te laten gebeuren, zodat ik jullie mooiste momenten  ongemerkt vast kan leggen. Door niet al te veel te dirigeren kunnen jullie lekker genieten van het moment. De mooiste foto’s komen dan vanzelf!

Het kennismakingsgesprek

Jullie wensen zijn heel belangrijk voor mij. Daarom staan die centraal tijdens een kennismakingsgesprek. Hoe beter ik weet wat jullie belangrijk vinden, hoe beter ik daar rekening mee kan houden op de dag zelf. Tijdens het gesprek kunnen jullie meteen kijken of het contact goed voelt met mij  Ik kan jullie ook tips geven voor jullie dagplanning, zodat alles op de dag zelf op rolletjes loopt. Daarnaast probeer ik zo goed mogelijk te weten te komen wat voor soort foto’s jullie mooi vinden. Hoe beter ik weet waar jullie enthousiast van worden, hoe blijer jullie straks met het eindresultaat zullen zijn.

Jullie bruiloft

Belangrijke momenten en emoties leg ik met zorg vast, in een ongedwongen stijl van fotograferen. En altijd in overleg met jullie. Ik werk altijd met tenminste twee camera’s om afwisseling in beeldhoek en sfeer af te krijgen. Als jullie op de dag zelf speciale wensen hebben, laat het me dan gerust weten. Ik ben er voor jullie! Samen zorgen we dat het mogelijk wordt gemaakt. Ik maak graag onverwachte spontane foto’s, maar sommige bruidsparen vinden het leuk om een foto in scene te zetten, voor een grappig effect. Dat kan natuurlijk ook.          ==> Tip:  Willen jullie graag mooie foto’s om laten maken om alvast wat te wennen aan de camera? Dan is een loveshoot iets voor jullie! Want jullie kunnen de  foto’s meteen  gebruiken voor de  uitnodigingen of save the date kaartjes voor jullie gasten. Een ander leuk idee is om deze foto’s te laten zien op de beamer tijdens het diner.

Levertijd

Het streven bij mijn werkwijze als bruidsfotograaf is dat jullie snel de foto’s krijgen. Na de bruiloft zorg ik ervoor dat jullie de trouwfoto’s binnen 2 tot 3 weken in huis hebben. Deze ontvangen jullie in jpg hoge resolutie, zodat jullie er ook een uitvergroting kunnen laten maken. Jullie zijn vast super benieuwd naar de foto’s. Daarom zorg ik dat jullie niet al te lang hoeven te wachten. want de dag na de bruiloft krijgen jullie van mij al een mail met alvast één of twee favoriete foto’s van jullie trouwdag. De rest van de foto’s worden gestuurd in jpg hoge resolutie in een zipfile via Wetransfer.

Trouwalbum

Als jullie een trouwalbum bij me besteld hebben tijdens onze kennismaking, dan hebben we snel daarna weer contact. Een of twee weken nadat jullie de foto’s hebben ontvangen zal ik jullie vragen om een selectie te maken uit de foto’s. Samen met jullie maak ik van jullie mooiste foto’s een waar kunstwerk  in de vorm van een digitaal trouwalbum. De foto’s worden niet ingeplakt, maar direct in het album afgedrukt op fotopapier, dat garant staat voor een zeer lange houdbaarheid. Jullie album wordt op een speciale manier ingebonden en de pagina’s zijn extra verstevigd zodat het trouwalbum een chique uitstraling heeft. Voor meer informatie over trouwalbums en de werkwijze klik hier.

 

Linnen trouwalbum met opdruk
Linnen trouwalbum met opdruk

Zekerheid

Uiteraard werk ik met de beste fotoapparatuur. Tijdens jullie bruiloft fotografeer ik tenminste met twee verschillende camera’s met twee verschillende lenzen. Het voordeel is, dat jullie trouwreportage een verrassend geheel wordt met veel afwisseling in beeldhoek (selectieve) scherpte en licht. Voor het geval dat heb ik ook altijd backup materiaal achter de hand. Hierbij gebruik ik lichtgevoelige lenzen zodat bij beperkt licht optimaal gebruik kan worden gemaakt van de mogelijkheden die de hedendaagse techniek te bieden heeft (hoge ISO waarden met relatief weinig ruis). Uiteraard wordt ook de flitser regelmatig ingezet als creatief middel, invulflits of als noodzakelijk kwaad bij donkere binnenlocaties.

 

♥ ♥