Werkwijze

Werkwijze – het fotograferen

Trouwen doe je maar 1 keer in je leven (sommigen zelfs twee keer). Daarom willen jullie het meteen goed doen.! Te beginnen met een fotograaf die jullie op de foto kan zetten zoals jullie echt zijn. Dat kan ik als de beste, want door mijn ervaring weet ik precies hoe ik dat moet aanpakken. De mooiste fotomomenten ontstaan spontaan en ik druk op het juiste moment af.  Door mijn ontspannen werkwijze zullen jullie je snel op je gemak voelen. Verder laat ik jullie focussen op elkaar in plaats van op de camera zodat jullie zullen stralen van geluk. En een beetje humor doet het ook altijd goed. Met een paar kleine aanwijzingen kan ik jullie helpen om de mooiste foto’s te krijgen. Die ontstaan dan vanzelf!

Het kennismakingsgesprek

Bij het plannen van een trouwdag komt veel kijken, Jullie zullen dan ook veel vragen hebben. Uiteraard ben ik er om die voor jullie te beantwoorden. Jullie wensen staan centraal. Daarom is een kennismakingsgesprek altijd een goed idee. Hoe beter ik weet wat jullie belangrijk vinden, hoe beter ik daar rekening mee kan houden. Tijdens het gesprek kunnen jullie meteen kijken of het contact goed voelt met mij  Ik laat jullie foto’s zien zodat ik een goed beeld kan krijgen van het soort foto’s dat jullie mooi vinden. Verder laat ik jullie ook specifieke foto’s te laten zien, bijvoorbeeld van de (trouw)locatie die jullie gekozen hebben. Als ervaren trouwfotograaf in Zuid Holland  ken ik de beste plekjes om foto’s te maken. Ook nemen we jullie dagplanning alvast door zodat alles op de dag zelf op rolletjes loopt.

Jullie bruiloft

Op de dag zelf ben ik aanwezig zonder dat jullie door hebben dat ik rondloop om te fotograferen. Ik ben als een fly on the wall die de belangrijkste momenten vastlegt. Als ik opeens een leuk idee krijg voor een gave foto, dan kijk ik eerst of jullie er ook blij van worden. Door overleg houden jullie de regie en bovendien voelen jullie meteen dat het met de foto’s wel goed komt. Ik ben jullie betrouwbare aanspreekpunt voor de mooiste romantische plaatjes! En vinden jullie het op de foto gaan best wel een dingetje? Dan is het wellicht een idee om voordat jullie gaan trouwen een loveshoot te doen. In een ontspannen setting kunnen jullie dan rustig wennen aan de camera. En  bijkomend voordeel: jullie  hebben meteen foto’s voor de uitnodigingen of om te laten zien op de beamer tijdens het diner.

Levertijd

De levertijd van de foto’s is doorgaans is 3 à 4 weken. Jullie ontvangen ze in een zipfile in jpeg hoge resolutie, zodat jullie ook een fotocollage of een uitvergroting van jullie mooiste trouwfoto kunnen laten maken. Na afloop van het huwelijk zijn jullie vast benieuwd en kunnen jullie vast niet wachten om de foto’s te zien. Daarom krijgen jullie één dag na de bruiloft alvast een voorproefje met één of twee mooie beelden om te kunnen nagenieten van het trouwen. De rest volgt zo spoedig mogelijk.

Werkwijze trouwalbum

Mooie herinneringen verdienen een prachtig album. Een trouwalbum laat je gemakkelijker zien dat foto’s op een computer. Als jullie een album besteld hebben, dan vraag ik jullie na ontvangst van de foto’s om te beginnen met het maken van een selectie hiervoor. In overleg maak ik van jullie mooiste herinneringen een waar kunstwerk  in de vorm van een digitaal trouwalbum. De foto’s worden niet ingeplakt, maar direct in het album afgedrukt op fotopapier, dat garant staat voor een zeer lange houdbaarheid. Jullie album wordt op een speciale manier ingebonden en de pagina’s zijn extra verstevigd zodat het trouwalbum een chique uitstraling heeft. Jullie mogen zelf het materiaal, de kleur etc. kiezen. Voor meer informatie over trouwalbums en de werkwijze klik hier.

 

Linnen trouwalbum met opdruk
Linnen trouwalbum met opdruk

Zekerheid

Uiteraard werk ik met de beste fotoapparatuur. Tijdens jullie bruiloft fotografeer ik tenminste met twee verschillende camera’s met twee verschillende lenzen. Het voordeel is, dat jullie trouwreportage een verrassend geheel wordt met veel afwisseling in beeldhoek (selectieve) scherpte en licht. Voor de zekerheid neem ik ook altijd backup materiaal mee in de auto, zodat jullie je nergens zorgen over hoeven te maken.

 

♥ ♥