7 TIPS

7 TIPS voor het vinden van een goede trouwfotograaf

De juiste fotograaf kiezen voor jullie bruiloft is best lastig. Met deze 7 Tips help ik jullie bij het vinden van de fotograaf die bij jullie past. Als je weet waar je op moet letten, dan kan je met een gerust gevoel met de fotograaf in zee gaan. Succes gegarandeerd!

Tip 1:  Volg jullie gevoel

De eerste van de 7 tips bij het vinden van een trouwfotograaf is je gevoel volgen. Hebben jullie foto’s gezien waar jullie enthousiast over zijn en spreekt de stijl  van fotograferen jullie aan? Mooi! Dan is de eerste stap gezet.

Tip 2: Stel vragen en let op de communicatie

Een goede fotograaf reageert snel op emails en laat meteen weten of hij beschikbaar is. Hoe duidelijker de communicatie is, hoe beter jullie weten wat jullie kunnen verwachten.

Tip 3: Maak een afspraak

Om een goed gevoel te kunnen krijgen bij een fotograaf is het aan te raden om persoonlijk contact te hebben. Met de 7 tips in het achterhoofd komen jullie er zeker uit! Een goede trouwfotograaf zal tijdens een kennismakingsgesprek de kans grijpen om erachter te komen wat voor stijl van fotograferen jullie mooi vinden. Door jullie foto’s en vaak ook trouwalbums te laten bekijken kunnen jullie overtuigd raken van de goede kwaliteit. Bovendien kunnen jullie meteen ervaren of de fotograaf goed luistert naar jullie wensen.

Tip 4: Vertel wat jullie mooi vinden

Als je gaat trouwen, wil je ook graag een mooi eindresultaat. Daarom is het belangrijk om te vertellen wat jullie mooi vinden. Hoe beter jullie fotograaf weet hoe wat jullie verwachten, hoe blijer jullie straks zullen zijn met de foto’s. Een handig hulpmiddel hierbij is bijvoorbeeld https://nl.pinterest.com/wedspiration/lovely-wedding-ideas-leuke-ideeën-voor-je-bruiloft/

Tip 5: De belangrijkste van de 7 tips: is het contact prettig?

Een van de belangrijkste van de 10 tips is deze. Op de dag dat jullie gaan trouwen, zullen jullie een flink aantal uur met jullie bruidsfotograaf optrekken. Dan is het erg fijn als het contact prettig aanvoelt. Een goede fotograaf neemt de tijd voor jullie en houdt rekening met wat jullie belangrijk vinden. Vraag je daarom na afloop van het kennismakingsgesprek af hoe jullie het ervaren hebben. Denken jullie dat jullie de trouwfotograaf kunnen vertrouwen? Dan is de kans groot dat jullie een goede keus maken. De beslissing is natuurlijk aan jullie.

Tip 6: Bespreek het budget voor fotografie

Foto’s van jullie bruiloft zijn de enige tastbare herinnering aan jullie grote dag. Daarom is het belangrijk om niet te bezuinigen op een trouwfotograaf. Wat is een redelijk uurtarief voor een fotograaf? Dat hangt er een beetje van af. Een redelijk uurtarief voor een fotograaf ligt rond de € 150 per uur, maar er zijn fotografen die wel € 250 per uur rekenen. Sommige fotografen hebben pakketten met bijvoorbeeld 5 uur fotografie. Bepaal daarom van tevoren goed wat jullie willen uitgeven aan een fotograaf. Als jullie dit met de fotograaf bespreken, kunnen jullie makkelijk bepalen hoeveel uur fotografie jullie denken nodig te hebben en wat er binnen jullie budget past. Op deze manier kunnen jullie het snel eens worden.

Tip 7: Contract en algemene voorwaarden?

Als je met een fotograaf in zee gaat wil je er zeker van zijn dat alle afspraken goed op papier gezet worden. Daarom is het belangrijk om heldere schriftelijke afspraken te maken. Als jullie het eens zijn geworden is het een goed idee om een contract te ondertekenen. Daarnaast geven Algemene Voorwaarden extra zekerheid. Ze beschermen jou als opdrachtgever maar ook de fotograaf zelf. Controleer in de voorwaarden of de belangrijkste zaken goed omschreven staan. Denk bijvoorbeeld aan het aantal foto’s, het formaat waarin de foto’s worden aangeleverd maar ook zaken als bijvoorbeeld de reistijd van de fotograaf.

Mocht ik jullie verder kunnen helpen bij het vinden van de juiste fotograaf, neem dan gerust contact met me op. Ik help jullie graag verder.

 

 

♥ ♥