Trouwen tijdens corona

Het jawoord in coronatijd

Jullie kunnen vast niet wachten om elkaar het jawoord geven. Dat is geweldig! Maar jullie hebben vast ook een heleboel vragen. Niet alleen over de trouwdag, maar ook over praktische zaken. Bijvoorbeeld hoe jullie met de gasten veilig kunnen genieten van de bruiloft in deze toch wat onzekere coronatijd. Omdat ik inmiddels al aardig wat bruiloften heb gefotografeerd in het afgelopen jaar, kan ik jullie hiermee helpen. Hier een paar handige tips:

Corona en de planning van jullie trouwdag, hoe zit dat?

Bruidsparen tellen de dagen af totdat hun speciale datum aanbreekt. Er wordt nog steeds veel getrouwd. Ook in tijden van corona. Als jullie van tevoren goede afspraken maken, dan is dat een zorg minder. Doe dat met de trouwambtenaar, de trouwlocatie, maar ook met de ceremoniemeester. Willen jullie dat de gasten op de foto gaan zonder mondkapje? Dat kan prima, zolang er maar met iedereen rekening wordt gehouden. Ik kan jullie helpen om de mooiste (groeps) foto’s te maken. Tijdens onze kennismaking kunnen we hier uitgebreid over praten. Kijk ook eens hoe ik te werk ga. Hebben jullie speciale wensen over de dag zelf? Bespreek die van tevoren met de ceremoniemeester(s) en zet ze  op de uitnodiging. Dan weet iedereen wat jullie belangrijk vinden en dan loopt jullie dag op rolletjes! En verder: concentreer je vooral op de fijne momenten…

De ceremonie, coronaproof

Natuurlijk willen jullie het beste voor jullie gasten. Daarom is het belangrijk om je goed laten informeren over de maatregelen. Hoeveel gasten mogen jullie bijvoorbeeld uitnodigen? En hoe kan je veiligheid garanderen zodat deze coronaproof is? Over het algemeen geldt: geef elkaar de ruimte. Trouwlocaties zijn goed op de hoogte van de regelgeving omtrent COVID-19, dus zij zullen al jullie vragen beantwoorden omtrent de maatregelen. In de trouwzaal is de opstelling van de stoelen voor de gasten zó gemaakt dat iedereen veilig op 1,5 meter afstand van jullie jawoord kunnen genieten. Verder geldt in de meeste trouwlocaties dat een mondkapje dragen verplicht is. Dit geldt echter alleen bij binnenkomst. Eenmaal in de trouwzaal mogen deze weer af. Jullie trouwambtenaar zal jullie adviseren over de mogelijkheden. 

trouwen tijdens corona coronabruiloft

Hoe gaat het met feliciteren? 

En dan is het zover… Jullie zijn getrouwd! Jullie gasten zijn enorm blij en willen jullie het liefst meteen een knuffel willen geven. Dat gebeurt nu eenmaal vanzelf als mensen om elkaar geven.  Wees hier in elk geval op voorbereid zodat jullie hier niet door verrast worden. Willen jullie liever geen handen schudden? Dan kan het een goed idee zijn om dit vooraf te bespreken met jullie ceremoniemeester. Een doosje met rubber handschoenen klaarzetten voor de gasten kan natuurlijk ook 😉

Groepsfoto met mondkapje?

Een mooie groepsfoto met alle gasten mag uiteraard niet ontbreken in jullie trouwreportage. Uiteraard ga ik samen met jullie tot het uiterste om een paar mooie groepsfoto’s te maken. Door mijn jarenlange ervaring als trouwfotograaf weet ik precies hoe ik jullie mooi op de foto kan krijgen. Ik heb daar een paar handige tips voor. Dat kan ook veilig op 1,5 meter afstand. De meeste bruidsparen vinden het belangrijk dat de gezichten van hun gasten goed te zien zijn op de foto. Daarom vraag ik bij het maken van de groepsfoto ook aan jullie gasten om tenminste enkele foto’s te maken zonder mondkapje. 

corona bruiloft trouwen feest met mondkapje